EDUmobile
Mobiel leren in onderwijs
Navigation

Boeken van Plantyn en die Keure op de iPad!

silverboard
Met de Silverboard app kun je voortaan zeer eenvoudig digitale versies van de schoolboeken van uitgeverij die Keure en uitgeverij Plantyn bekijken die je via een aangekochte Knooppuntcode hebt geactiveerd.
Je hebt hiervoor een Knooppunt account nodig, en de activatiecode die je van de uitgeverij kreeg na aankoop van je digitale uitgave.

Prijs : gratis • iTunes Preview

Digitale Boeken van VAN IN

eboekentas
Digitale boeken van Van In - eboekentas
Met de eboekentas van Uitgeverij Van In stel je jouw persoonlijke digitale boekentas samen en hou je die altijd bij de hand – op je tablet, lap- of desktop. Download je interactieve leermiddelen en raadpleeg ze op je iPad.
Je kunt zelf notities maken, bladwijzers toevoegen en een grote variatie in multimedia gebruiken, rechtstreeks op de pagina's in jouw digitale leerboek. Alles wordt automatisch gesynchroniseerd, zodat je op elk toestel zonder zorgen verder kunt werken, waar je ook bent.

Prijs : gratis • iTunes Preview

Tien redenen om te kiezen voor iOS-apparatuur in het onderwijs

Innovatieve tools die het leerproces op de leerling toespitsen, leiden tot betere resultaten. iOS-apparaten, zoals iPad en iPod touch, kunnen voor elk vak worden ingezet. Zo kunnen ze je leerlingen helpen bij het verbeteren van hun lees- of rekenvaardigheid, maar bijvoorbeeld ook bij hun zoektocht naar informatie buiten de vier muren van het klaslokaal. Leerlingen kunnen overal en op elk moment profiteren van het groeiende aanbod aan onderwijsmateriaal, informatie op het internet, digitale boeken en interactieve toepassingen, omdat ze dit op hun iOS-apparaat allemaal onder handbereik hebben. […]
> iOS-apparatur in het onderwijs [PDF - 90 ko]

Math classes

Utility and multimedia apps for explaining and demonstrating math concepts.
Link

Van In lanceerde een educatieve applicatie voor de iPad

woordtrainerenaction5
Als eerste Vlaamse educatieve uitgeverij lanceerde uitgeverij Van In een educatieve applicatie voor de iPad. De Woordtrainer En action 5 helpt je om alle Franse woorden uit de methode Éventail-junior En action 5e leerjaar op een leuke manier op een iPad te leren, te oefenen en te herhalen. Je traint ook je uitspraak. Je hoeft niet online te zijn om te oefenen.
Met deze woordtrainer kun je per unité:
alle woorden beluisteren, lezen en herhalen
alle woorden oefenen in verschillende games.
De woordtrainer geeft feedback en houdt bij welke woorden je al geoefend hebt. Je kunt zoveel oefenen als je wilt.
Probeer de Woordtrainer nu uit door de eerste 4 unités Gratis te dowloaden via de App Store.

Prijs : gratis / Unités 5-20 : 2,39 € • iTunes Preview

Nieuwe Belgische apps

pietpiraat.jpg
Ga je mee op avontuur met Piet Piraat en zijn scheepsmaatjes?
Kies een van de vijf bestemmingen op de schatkaart en vaar met de Scheve Schuit naar mysterieuze eilanden en griezelige grotten of duik onder water met de duikschuit.
Ga op elke bestemming het duel met Kapitein Lachtand aan en probeer zoveel mogelijk schatten te pakken te krijgen. Richt je kanon op de torens en schiet ze aan diggelen. Kan jij de gouden munten en de schitterende schatkisten te pakken krijgen?
De winnaar van elk duel krijgt een schatkist met daarin een echte schat. Er zijn maar liefst 150 schatten te verzamelen!
Daag je mama, papa, broer of zus, vriendjes en vriendinnetjes uit voor een echt piratenduel! In de 2-spelersversie van dit spel moet je proberen de schatkisten voor de neus van jouw tegenstander weg te graaien.
Ten aanval, piraatjes!

Prijs : 3,99 € • iTunes Preview

bumba.jpg
Bumba en Bumbalu nemen de allerkleinsten mee op ontdekkingstocht in hun wereld.

Dit vrolijke spel voor peuters en kleuters zit boordevol leuke geluidjes en grappige animaties. Alles wat je kleuter aanraakt, komt vrolijk tot leven.
Naast de interactieve wereld bevat deze app ook 5 spellen voor de allerkleinsten! Schaduwen herkennen, bellen blazen, memory, puzzelen en tekeningen ontdekken,… Je kleuter leert het spelenderwijs, samen met Bumba en zijn vriendjes van het circus!

Prijs : 2,99 € • iTunes Preview

fundels.jpg
Fundels is een platform dat je in staat stelt om prentenboeken op een geheel vernieuwende manier te ervaren samen met je kinderen.

Met Fundels kan je verschillende interactieve peuter- en kleuterboeken downloaden van uitgeverijen zoals Clavis, Lannoo, Abimo, De Eenhoorn, Cego Publishers, Averbode, Linne Bie, Gottmer, Kluitman, de Fontein,...
Bekijk, lees en beluister de verhalen van Karel, Rikki, Anna, Hekselien, Klein konijn, Zoeperman, Zaza,… waar en wanneer je maar wilt. Bovendien heeft Fundels ook een unieke educatieve functie. Zo stimuleren interactieve prentenboeken de taalontwikkeling bij jonge kinderen.
Verder kan je samen met je kinderen tekeningen en filmpjes maken op basis van alle elementen uit het boek!

Prijs : 3,99 € / boek • iTunes Preview

Top Apps for Communicating

See Productiviteit en Diensten
Summary : http://bit.ly/bundles/meesterkurt/a

Adobe on iPad

See Productiviteit, FAQ, Creativiteit
Summary : http://bit.ly/bundles/meesterkurt/8

iPads in de klas

ICT in ondewijs Nieuws

http://ictnieuws.nl/?eappeltjes=on